Trainingen en workshops

presenteren zonder angst

WORKSHOP

Presenteren

We nemen je grootste angsten voor presenteren weg! Je hoeft geen Ted-talk te geven, maar ook niet langer wakker te liggen voor die ene presentatie! 

WORKSHOP

Pitchen

No nonsense pitchen. Gewoon goede handvatten voor jou om een pitch te kunnen doen. Gewoon een goed verhaal. Hoeft niet gelikt. We helpen je om een aantal stappen te zetten. 

WORKSHOP

Storytelling

Attentiewaarde creëren, spanning vasthouden en je verhaal structuur geven. Een paar stappen uit onze training Storytelling. 

WORKSHOP

Humor 

Humor is een krachtig middel, gebruik het! Wij leren je hoe je humor kunt inzetten op je werk en privé. Welke ingrediënten daar bijvoorbeeld voor nodig zijn. 

Unieke training.  

Laat je niet leiden door angst!

In elke training die we verzorgen is angst om te falen een terugkerend onderwerp. Daarom willen we jou door middel van toegankelijke oefeningen laten ervaren dat deze angst meestal irreëel blijkt te zijn. 

De kracht van humor!

We kunnen je hier echt alles over vertellen. Met heel veel plezier delen we onze expertise op het gebied van humor. 

Presenteren is ontspannen!

We leren je stap voor stap de juiste technieken om een verhaal gewoon goed te vertellen. No nonsense, dichtbij jezelf. 

Angst om te falen heeft iedereen 

Vanuit jou kwaliteiten kijken we welke presentatievorm er het best bij jou past. Dat gaan we stapje voor stapje ontwikkelen. 

Betaalbaar

Een acteur inhuren is een relatief kleine investering, maar met een groot effect!

Professioneel

We werken daarom uitsluitend met professionele acteurs en actrices. 

Heel Nederland

We hebben een netwerk van trainers, theatermakers en regisseurs in heel Nederland. Er is daarmee altijd een goede trainer bij u in de buurt. 

Maatwerk 

We zoeken namelijk altijd samen met u naar het gewenste resultaat.

4 tips voor een krachtige presentatie

  1. Wees echt jezelf! (en dat is moeilijker dan het lijkt!)Het is een open deur, wees jezelf maar zo waar. Probeer geen rol te spelen. De toehoorder, kijker wilt in de meeste gevallen geen gelikt verhaal, maar een verhaal waar zij zich in kunnen herkennen. Wanneer het je lukt om dichtbij jezelf te blijven (dus ook met je onzekerheden) dan kan je veel beter de verbinding leggen met de zaal. Daarvoor zijn wel de juiste vaardigheden en technieken van groot belang. Maak de stof eigen, door iets persoonlijks in je verhaal te vertellen. 

  2. Geef je verhaal een heldere structuur.Mensen houden van structuur, patronen en wederkerigheid. Tijdens een presentatie is het prettig om het publiek duidelijk mee te nemen in kaders. Dit zorgt ervoor dat je de spanning veel langer kunt vasthouden. Ook geeft het jou als spreker houvast.  

  3. Gebruik alleen middelen ter ondersteuning.Zorg ervoor dat je je niet verschuilt achter een gelikte beamer presentatie. De gasten, toehoorders of het publiek wilt ook echt met jou kennismaken. Alle middelen zijn toegestaan, maar met mate, gedoseerd en altijd ter ondersteuning van jou verhaal. 
  4. Ken je publiek.Sluit aan bij het kennisniveau van je toehoorders. Bedenk dat jij waarschijnlijk op het moment van spreken de specialist bent op het gebied en niet zij. Wat voor jou vanzelfsprekende materie is, hoeft voor je publiek niet zo vanzelfsprekend te zijn. Het is verstandig om je vooraf goed te verdiepen in je doelgroep, zodat je weet op welk niveau je kunt aansluiten. Test dit vooraf. 
Heineken logo
justitie logo
morgana logo

Bel ons nu:       055 – 763 04 76